01.jpg

Gradient House

House + Studio Portland, Oregon

Gradient House + Studio

Gradient House + Studio

Overlooking the Baltimore Woods Preserve and Forest Park beyond, the Gradient House and Studio addresses the client’s live/ work paradigm, unifying each building under one continuous roof.

plan combined.jpg
 The project’s supporting spaces are collected and used as space making elements, gradaiting in density from the common entry point, clarifying the main spaces.

The project’s supporting spaces are collected and used as space making elements, gradaiting in density from the common entry point, clarifying the main spaces.

Gradient_axo_sm.png
 With a clear spanning roof structure, the interior walls detach from the ceiling plane, allowing it to capture and diffuse abundant daylight.

With a clear spanning roof structure, the interior walls detach from the ceiling plane, allowing it to capture and diffuse abundant daylight.

kitchen_desat_sm.jpg
gradient_site_plan_final rotatecombined.jpg
workspace_bar_trees.jpg
workspace out.jpg
Gradient_from_master_patio.jpg
Gradient_n_ortho_layers.jpg
gradient_from_meadow.jpg